Jouw Purpuz planner

1. De review over de Purpuz planner 

Hai, Ik ben Iris en ‘Focus’ that’s my middle name. In 2020 ging ik op zoek naar een agenda die mij zou helpen met orde en overzicht creëren in alle chaos. Een planner die meer focus aan zou brengen, that’s what I need. Waarna ik kennis maakte met de Purpuz planner, de agenda die jouw dromen omzet in concrete doelen en je werkt toe naar je resultaten.

Een gebalanceerd en succesvol leven, en bovenal een gelukkig leven! Daar is waar de Purpuz planner voor staat en dat klinkt als muziek voor de oren. Wie wilt dit nou niet?

2. Een terugblik op 2020


Om even terug te kijken op vorig jaar, wat heeft mij geholpen?
Ik heb gebruik gemaakt van de Purpuz map; een apart gedeelte in de agenda is dat waar je doelen kunt uitschrijven en een stappenplan kunt maken. Ook vond ik de maand- en weekplanning erg fijn om mee te werken. Daarnaast is de dagreflectie echt super; even stilstaan en terugkijken op jouw ‘overwinningen’ en ‘groei’ momenten. Het hoeven geen grote successen te zijn die je moet behalen maar kleine succesmomenten zijn ook stappen die je maakt

Mijn doelen waren vooral werken aan een gezonde levensstijl, door te sporten, een alcoholvrije maand, bakjes met gezond eten invriezen voor een drukke werkweek en meer dingen doen die mij gelukkig maken. Want minder stress en gezonde leefstijl hanteren heeft weer een positieve uitwerking op het immuunsysteem. En een sterker immuunsysteem dat is één van mijn gestelde doelen.

Een ander gesteld doel, was een beetje ambitieus. Ik ging namelijk zelf mijn huis verbouwen terwijl ik de grootste kluns ooit ben, maar goed ik houd wel van een uitdaging. En ging ik zelf stapsgewijs aan de slag. Gelukkig behoorde hulp inschakelen ook tot mijn projectactiviteiten als het niet lukte. Door dit doel te behalen ben ik er ook achter gekomen dat ik meer over sloopkwaliteiten beschik dan over bouwkwaliteiten. Just do it! En zo leer je ook weer iets over jezelf!

Om nu even weer terug te komen op de ‘Purpuz’; de tips om te plannen die hierin staan beschreven vind ik waardevol. Zo wordt er geadviseerd om activiteiten niet aan één stuk door te plannen. Daarentegen kun je dus ruimte open laten voor onvoorziene activiteiten. Het inlassen van pauzes tussen geplande blokken vind ik ook een goede tip om zo tot de nodige beweging tussen het werken door ook te komen.

Voordat ik echt gewend was aan de ‘Purpuz’ was ik zo’n planner die 20 taken op een to do list schreef en dan verwachtte dat ik het wel af kreeg in een dag. Je kunt je misschien wel voorstellen dat dat niet reëel is en het wordt een race tegen de klok. Ook ging ik dan vaak met een onvoldaan gevoel slapen. Het fijne van drie hoofdtaken voor een dag is dat je altijd nog tijd hebt voor to do’s die erbij komen als je met jouw andere taken bezig bent.

3. Let’s rock this year!


Waar ik dit jaar achter ben gekomen en wat ik meeneem naar 2021 zijn:Het plannen met kleuren en blokken van bijvoorbeeld ‘Me-time’ vind ik erg fijn in mijn Purpuz Planner. Roze blokken zijn werkgerelateerd, paarse blokken zijn privéafspraken en gele blokken zijn tijd met anderen doorbrengen; oftewel in de privésfeer.

4. Tip van Jip

Ook het werken met een timer vind ik een gouden tip die ik meeneem naar 2021. 

Als ik terugkijk op 2020 heb ik dankzij de Purpuz planner veel doelen weten te behalen maar vooral veel overzicht weten te creëren.

Als je net als ik de uitdaging wilt aangaan kun je op de foto hieronder klikken om hem te bestellen.

‘2021 here we come, let the planning begin’
#purpuzstory


Zie hier ook mijn andere artikel met meer informatie over ‘hoe de Purpuz planner werkt.’
Of lees hier mijn andere blog over ‘beter leren plannen.’

Investeer in jezelf en bestel hier jouw nieuwe aanwinst (de Purpuz planner), om van 2021 jouw succesvolle jaar te maken!

Auteur: Iris van Klingeren

13 antwoorden op “Jouw Purpuz planner”

  1. Ik werk niet met een planner maar heb al veel positiefs gehoord over de purpuz. Goed dat je zelf ging verbouwen. Ik ben ook best een kluns en zou er niet echt aan durven beginnen 🙂

  2. Wat fijn dat je er ook echt wat aan hebt gehad! Ik heb al vaker artikelen over de purpuz planner gelezen en het lijkt me daardoor echt een fijne planner! Zelf plan ik in een A4 agenda van De Hobbit.

  3. Ik heb ‘m ook een jaar gehad. maar ben erachter gekomen dat een papieren planner voor mij niet weggelegd is. Ik zet mijn afspraken in een agenda app. En klaar. Dat werkt het beste voor mij. Moet wel toegeven, die planner is wel erg mooi en goed van kwaliteit

  4. Wat fijn dat deze planner je helpt bij het realiseren van je doelen. Zelf zou ik er niet zo veel raad mee weten. Ik zou heel fanatiek beginnen om na week twee al te vergeten wat ik als doel had geformuleerd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *