Kater? 4 tips wat je kunt doen

Na een zware nacht met veel drankjes op, doet het licht pijn aan je ogen. Heb je alle drankjes door elkaar gedronken? Of is het verstandig bij één zelfde drankje gebleven? Heb je toch last van een kater lees dan hier de vier tips wat je kunt doen!

#Dekaterkomtlater!

hangover-kater-quote

Bron: (andydoig.com, 2017)

Gelukkig zijn er genoeg manieren om je kater te bestrijden en om je zo snel mogelijk weer fris en fruitig te voelen.  Met deze tips kom je niet helemaal van je kater af, maar je voelt je wel snel al stukken beter. Voor iemand die echt optimaal geniet van het leven en zich snel weer top wilt voelen, komen hier een aantal tips oftewel “kater killers”. Voor de echte diehards onder ons die een zware zondag hebben en niet helemaal brak de week in willen gaan. Een nachtje doorhalen is leuk maar vergeet ook niet om erna goed voor je lichaam te zorgen.

netflix-cats-chill-hangover

Bron: (Wuvely, 2017)

1. Hydrate yourself!

Zo is koffie drinken tegen een kater natuurlijk een fabeltje. Net als alcohol drinken tegen de kater helpt wel op het moment zelf maar stel je de hangover  alleen mee uit. Seks is helaas ook niet de oplossing tegen de kater. Wat wel werkt is het drinken van twee flesjes water van 0,75 liter voor het slapen gaan. Ook al staat je hoofd hier niet naar als je ‘lam’ bent, de volgende dag ben je jezelf dankbaar. Hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer water je eigenlijk moet drinken om het te compenseren.

Spa-reine-hangover-kater

Bron: (Welke, 2017)

2. Banana Blitz

Soms kan je het beste wat fruit in huis inslaan voor een party weekend. Zo kun je op je brakke zondag heerlijke shakes maken. Hieronder vind je het recept van de ‘Banana Blitz’; een heerlijke smoothie voor op je “hangover day”.

Deze smoothie geeft je energie. Ook is dit ‘anti- kater drankje’ makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig?

– 250 ml jus d’orange
– 100 g gehalveerde aardbeien zonder kroontje
– 2 geschilde bananen

Allereerst doe je alle ingrediënten in een blender en mix deze tot een heerlijke smoothie. Banaan en honing bevatten kalium en glucose, dit is goed tegen een hangover. Bananen zijn rijk aan magnesium, dat de kloppende aderen in je hoofd ontspant en de maag kalmeert.

So, shake it baby!

banana-shake-hangover-kater

Bron: (Neilshealthymeals, 2017)

3. Ga naar buiten

Ga lekker naar buiten. Lopen en de buitenlucht zorgen ervoor dat jij je stukken beter voelt. Neem een paracetamol of 2… en ga lekker naar het park, bos of lekker uitwaaien op het strand. Daarnaast kan je ook je ramen lekker open zetten thuis. Of ga lekker in de tuin zitten met mooi weer.

4. Netflix

Ook als je vastgeplakt zit op de bank, heb ik een tip voor je. Ga dan voor Netflix. er zijn genoeg series waar je lekker alleen of met je partner voor kan gaan zitten of liggen op de  zondag. Heerlijk in je pyama met popcorn erbij, netflix aan en chillen maar. Heerlijk samen uitbrakken met de leukste series.

netflix-chill-bae-hangover

Bron: (Buzzfeed, 2017)

 

Wat zijn jou hang-over tips? Ik lees het graag terug in jullie reacties!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *